Goede Doelen

Stichting voor Vluchtelingen – Studenten UAF

Het UAF is een stichting die zich sinds 1948 inzet voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Met de kennis en ervaring die ze bezitten, adviseren en verbinden zij vluchtelingen , onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers.

Jaarlijks helpt het UAF gemiddeld 3.900 studenten en professionals op weg, zodat zij goed zijn toegerust om op eigen kracht verder te studeren of een baan te vinden. 

Tegelijkertijd werkt het UAF met een mentoringprogramma. Hierbij help je als vrijwilliger een gevluchte student of professional op weg met verschillende zaken zoals: het leren van de taal, hulp tijdens een studie of de start van een carrière.

Humanitas – Jeugdsupport

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie waarbij jaarlijks ruim 19.000 aangesloten vrijwilligers zo’n 74.000 mensen helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te doen. 

Centraal voor vrijwilligers staat het zijn van een maatje die luistert en meedenkt. Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren en jongvolwassenen die te maken hebben (gehad) met hulpverlening, risicomeiden, financiën of uitzetting. 

Als jongerenmaatje denk je mee en bied je een luisterend oor. Tevens worden er leuke dingen ondernomen en wordt er hulp geboden bij de dingen die jij belangrijk vindt. ​